sykakerk.nl

"رُوحُ الرَّبِّ عَلَيَّ، لأَنَّهُ مَسَحَنِي لأُبَشِّرَ الْمَسَاكِينَ، أَرْسَلَنِي لأَشْفِيَ الْمُنْكَسِرِي الْقُلُوبِ، لأُنَادِيَ لِلْمَأْسُورِينَ بِالإِطْلاَقِ ولِلْعُمْيِ بِالْبَصَرِ، وَأُرْسِلَ الْمُنْسَحِقِينَ فِي الْحُرِّيَّةِ، وَأَكْرِزَ بِسَنَةِ الرَّبِّ الْمَقْبُولَةِ»." (لوقا 4. 18-19)

“De Geest van de Here rust op mij, omdat Hij mij heeft gezalfd tot brenger van goed nieuws aan arme mensen. Hij heeft mij gestuurd om uit te roepen dat gevangenen zullen worden vrijgelaten, dat blinden zullen zien, dat onderdrukten zullen worden bevrijd en dat de tijd van Gods genade is aangebroken.” (Lucas 4, 18-19)

Deze tekst is de tekst van Christus troonsbestijging. Er zijn twee thema’s in deze tekst die Jezus las: de aankondiging van de bevrijding en de prediking van het Jaar van Genade.
Jezus leest de tekst boor en gaat dan als een leraar zitten om les te geven. Hij verklaart dat hij de verwachte Messias is, hij is het goede nieuws, hij is de hand die ketenen losmaakt, hij is het licht dat de duisternis verlicht, hij is de waarheid die bevrijdt. Hij is de vervulling van de belofte: Hij begon: “Wat Ik u zojuist heb voorgelezen, is werkelijkheid geworden.” (Lucas 4:21).
Is hij echt degene die ons bevrijdt van de ketenen en onze ziel hoop geeft en opnieuw begint na alle wanhoop en twijfel????
Dus laten we dit jaar beginnen door ons over te geven aan deze bevrijder en te geloven dat hij degene is die onze ketenen losmaakt en de duisternis verdrijft met zijn licht. En door Hem wordt alles wat niet perfect is voltooid, omdat Hij de perfectie van elke belofte is. Dus ons jaar zal acceptabel zijn en God behagen.
 
Gelukkig nieuwjaar
رُوحُ الرَّبِّ عَلَيَّ

 

هذا النص هو نص تنصيب المسيح. هناك موضوعين في هذا النص الذي قرأه يسوع: الإعلان عن التحرير والكرازة بسنة النعمة.

يسوع يقرأ النص ثم يجلس كمعلم حاضر للتعليم. فيعلن انه هو المسيح المنتظر، هو الخبر السار، هو اليد التي تَفُك السلاسل، هو النور الذي يضيء الظلام، هو الحق الذي يحرر. هو كمال الوعد، “فَابْتَدَأَ يَقُولُ لَهُمْ: «إِنَّهُ الْيَوْمَ قَدْ تَمَّ هذَا الْمَكْتُوبُ فِي مَسَامِعِكُمْ».”(لوقا 4. 21).

فهل هو حقا من يحررنا من القيود ويبعث بنفوسنا الرجاء والبدء من جديد بعد كل يأس وشك؟؟؟؟

فدعونا نبدأ هذه السنة ان نسلم أنفسنا لهذا المحرر ونؤمن انه هو من يٓفُك سلاسلنا، ويطرد الظلام بنوره. وبه كل ما ليس كامل يُكْتَمٓل، لأنّهُ كمال كل وعد فتكون سنتنا مقبولة ومرضية لله.

 

سنة جديدة مباركة مع يسوع المحرر

  ابونا سعدي