sykakerk.nl

موعظة الاحد للاب سعدي خضر راعي كنيسة مار يوحنا الرسول في هولندا

“فَكُونُوا أَنْتُم أَيْضًا مُسْتَعِدِّين، لأَنَّ ٱبْنَ الإِنْسَانِ يَجِيءُ في سَاعَةٍ لا تَخَالُونَها!” (لوقا 12. 40)

“Het beste wat je dus kunt doen, is altijd klaar te zijn. Want Ik, de Mensenzoon, kom op een moment dat niemand Mij verwacht.” (Lucas 12. 40)

Het wachten en de voorbereiding waartoe het evangelie ons oproept, is niet alleen op de laatste dag: de laatste ontmoeting met de verrezen Heer en zijn komende heerlijkheid.  Het wachten en de voorbereiding waartoe we geroepen zijn, is voor elke dag.  Het dagelijks leven is de tijd en plaats om de kunst van wachten en voorbereiden te oefenen.
“Sta altijd klaar om in actie te komen, zorg dat jullie lamp brandt.” (Lucas 12. 35)
Goede daden en een relatie gebaseerd op liefde zijn de tekenen van de dagelijkse voorbereiding en verwachting waartoe we geroepen zijn. De woorden van Jezus zijn een oproep tot de noodzaak om onszelf te plaatsen in de roeping waartoe we geroepen zijn (onze missie in het leven).
Alleen degenen die de vreugde van het wachten beleven, zullen bereid zijn te accepteren en te weten wat komen gaat.
Laten we de Geest vragen om ons een hart en waakzame ogen te geven om de komende Christus te herkennen in elke gebeurtenis van ons leven.

 

الإنتظار والإستعداد الذي يدعونا اليه الإنجيل. ليس فقط في اليوم الأخير، اللقاء النهائي مع الرب القائم من الموت والأتي بمجده. الإنتظاروالإستعداد الذي نحن مدعوون إليه هو لكل يوم. الحياة اليومية هي المكان والوقت المناسب لممارسة فن الإنتظار والإستعداد.

“لِتَكُنْ أَحْقَاؤُكُمْ مُمَنْطَقَةً وَسُرُجُكُمْ مُوقَدَةً” (لوقا 12. 35)، الأعمال الجيدة والعلاقة المبنية على المحبة هي علامات الإستعداد والإنتظاراليومي التي نحن مدعوون إليها. كلمات يسوع هي نداء إلى ضرورة ان نضع أنفسنا في الدعوة التي دُعينا إليها (مهمتنا في الحياة).فقط أولئك الذين يعيشون فرح الإنتظار، سيكونون على إستعداد لقبول ومعرفة الآتي.

لنطلب من الروح أن يعطينا قلب وعيون يقظة وساهرة لنتعرف على المسيح الآتي في كل حدث من حياتنا

الاب سعدي خضر 

راعي كنيسة مار يوحنا الرسول في هولندا